despre mine

Intră aici și aici să îmi urmărești activitatea și să vezi ce fac pentru România din 2015.

Apariții în mass-media aici

FAQ:

1.Ce te mână în luptă? 

Nesiguranța Rutieră și indolența autorităților. România Fără Gropi a plecat din acest punct în 2015 și la anul va ajunge la Bruxelles unde va avea autoritatea necesară pentru a mișca exponențial lucrurile.

 

2.De ce europarlamentare și nu Parlamentul României?

Pentru că trebuie să mergem la nivelul Uniunii Europene cu proiectul RFG. De acolo vom avea pârghiile necesare pentru a mișca lucrurile. În Parlamentul României ar trebui să merg, și asta abia în 2020, cu un partid care să obțină cel puțin 7-8% la alegeri. Vocea din Parlamentul European este mai puternică decât vocea din Parlamentul României . Iar noi suntem mult în urmă cu siguranța rutieră și cu ce ne-am asumat ca țară în fața UE: adică să reducem la jumătate numărul de decese din accidentele rutiere până în 2020.

 

3.Cum ți-a venit ideea?

Nu a fost și nu este o idee propriu zisă. Pur și simplu am tras concluzia acum câteva săptămâni că acest demers este soluția pentru a debloca situația în care ne aflăm în acest moment cu autoritățile gen IGPR. Din primăvara acestui an poliția rutieră a început să evite să mai aplice amenzi, așa cum obligă legea, și face doar informări privind drumurile avariate, protejând astfel incompetenții de la drumuri. Mai mult, refuză să ne mai răspundă la petițiile formulate și avem din nou procese pe rol cu IGPR-ul. În 23 August am câștigat un nou proces cu IGPR, inclusiv cu daune morale de 500 de lei, și în loc să ne furnizeze informațiile de interes public solicitate și pe care Instanța i-a obligat să ni le dea, preferă să facă recurs și să tragă de timp. Cu acest răspuns puteam impune concedierea pentru incompetență a directorului de la CNAIR București pe care în zilele de 8 și 9 ianuarie 2018 l-am surprins cum își renova apartamentul cu angajații CNAIR, în loc să facă deszăpezirea ori să repare gropile de pe primii 40 de km din A2.

Trebuie să mergem la alt nivel cu proiectul RFG. 

 

4.Cât costă să candidezi? 

Mă costă timp și energie, dar prefer să mi le consum făcând lucruri bune pentru comunitate, pentru România. Întreaga campanie, inclusiv strângerea de semnături, este bazată pe voluntariat. Așa cum am făcut și cu formularul RFG. Fiecare îl folosește, fiecare este parte a echipei. Eu nu m-am dus nici cu RFG să cerșesc bani la diverși sau la diverse grupuri de interese, și nu mă voi duce nici acum. Sunt un om liber, nu sunt o marionetă care să primească indicații în schimbul susținerii financiare. Drept urmare nu mi se poate impune ce să spun sau cum să acționez, de exemplu “de drumul acesta plin de gropi să nu zici ceva, deoarece se supără X sau Y”.

România are nevoie de oameni care gândesc și acționează din inițiativa lor și nu la comandă.

 

5.Care a fost primul pas făcut? 

Primul pas a fost făcut în 2015 când am zis destul cu drumurile proaste și am fondat Asociația România Fără Gropi.

 

6.Ce te recomandă și cine te susține? 

Mă recomandă peste 3 ani de realizări cu RFG și mă susțin: Alex, colegul meu de la RFG care a fost prima persoană care a crezut în acest proiect. Mă susține Liviu, un român plecat la muncă în Marea Britanie care vrea și în România drumuri ca acolo. Vrea civilizație și acasă. Situl RFG este donat și administrat de el. Mă susține Teo, român care s-a întors din State și s-a luat cu mâinile de cap când a văzut ce drumuri jalnice sunt în Dolj. El ne-a creat sigla RFG. Mă susține Vlad, un tânăr din Iași care este sătul de gropile din județ și care nu s-a lăsat intimidat când l-au chemat la IPJ să îl întrebe de ce trimite Formulare RFG. Mă susține Doina care mi-a zis că era și timpul să candidez. Mă recomandă Grațiela, Radu, Simona și Bogdan, alături de care am luptat pentru parapetul de pe Splaiul Unirii.

Mă susțin mii de oameni din România, Italia, Germania, Anglia, Franța, Spania, Australia etc. care au zis destul. Destul cu bătaia de joc a Cartelului, destul cu Nesiguranța Rutieră. Toți aceștia fac parte din milioanele de români de care clasa (anti)politică a uitat. Sunt alături de mine oameni care au opinii contrare pe subiecte create artificial, pentru că nesiguranța și indolența autorităților ne afectează pe toți. Proiectul RFG se referă la drumuri bune, la drumuri de mare viteză care să lege Bucureștiul de principalele orașe din România. RFG unește românii, nu îi dezbină. 

Și sunt sigur că mă recomandă și jurnaliștii cu care am făcut zeci de reportaje și emisiuni din 2015 și până acum despre cum putem salva vieți. Împreună am salvat vieți și salvăm în continuare acolo unde am reușit să spargem nepăsarea autorităților.

Aceste fapte mă recomandă, acești români mă susțin. 

 

7.Fără partid, se poate? 

Da, se poate, așa cum în 2015 a trebuit să schimbăm deviza proiectului în “#SePoate” din “Salvăm vieți”, pentru că oamenii nu mai credeau că se poate face ceva pentru drumuri. Abia prin 2016, după ce șoferii au simțit victoria împotriva nepăsării, am putut reveni la “Salvăm vieți”.

Repet, se poate și la anul pe timpul acesta proiectul RFG va fi la Bruxelles bifând o nouă victorie a românilor.

Să nu uităm că ~60% dintre români nu votează. Acum au cu cine. Alexandru Vîlvoi -europarlamentarul șoferilor.

 

8.Ce șanse ai cu un partid nou? 

Cred că sunt șanse și cu un partid nou, însă eu am ales să candidez independent la propunerea și dorința membrilor și susținătorilor RFG. Oamenii mi-au spus că mă apreciază pe mine ca OM, eu, Alexandru Vîlvoi, deoarece am dovedit în acești ani că lupt pentru drepturile șoferilor și pietonilor, inclusiv prin tribunale, și de aceea trebuie să candidez pentru a duce proiectul RFG și în PE. Susținătorii sunt cei care votează și este normal să țin cont de părerea și dorința lor, acea de a candida independent.

 

9.Ce slogan ai? 

Alexandru Vîlvoi – europarlamentarul șoferilor. Așa mă identifică oamenii, mă lupt pentru drepturile lor. Să nu mai avem drumuri pline de gropi, să avem trotuare și piste pentru biciclete. România Fără Gropi este despre toată infrastructura, dar este și despre educație rutieră. Cum prima reușită a RFG a fost o groapă în intersecția DNCB cu DJ401, oamenii m-au perceput ca cel care se luptă pentru șoferi. De aici și sloganul.

 

10.Cu ce realizări te prezinți alegătorilor? 

Aproape 4 ani de realizări concrete, palpabile, realizări care contează pentru români și pentru România. Eu pot să vorbesc despre ce am făcut, în timp ce aceiași oameni ai partidelor vor vorbi despre ce vor face. La fel ne-au spus și acum 2 ani sau acum 5 ani.

 

11.Câte drumuri s-au reparat grație eforturilor tale? 

Sute. Și nu vorbim doar despre gropi, vorbim și despre marcaje, despre indicatoare sau despre parapet de siguranță. De exemplu, parapetul de pe DN 1, de la ieșirea din București, este cel mai elocvent exemplu de reușită a Asociației. Îmi aduc aminte perfect de o intervenție la TV, când, de pe pasarela de la școala franceză, spuneam că, citez, “nu am cerut creștere economică de 10%, am cerut un parapet pe mijlocul drumului ca să nu mai moară oameni”. Iar acolo, după montarea parapetului în iunie-august 2016, nu se mai moare.

 

12.Cum crezi că poți scoate oamenii la vot?

Eu nu scot oamenii la vot. Eu nu am rețea electorală, membri de partid ori votanți captivi, cărora să le ordon încolonarea și “hai la vot!”. Oamenii care mă vor vota sunt oameni liberi care sunt sătui de minciunile electorale, de programe pompoase și frumos colorate. Oamenii care vor vota proiectul RFG punând ștampila pe Alexandru Vîlvoi sunt oamenii care nu s-au simțit reprezentați ori care au trebuit mereu să aleagă răul cel mai mic. Dar acum au cu cine vota, cu unul dintre ei, cu unul ca ei, cu unul care nu se va schimba odată ajuns în PE, nici dacă totul în jurul lui se va schimba. Eu merg acolo pentru a salva vieți aici. 

 

13.Înțeleg românii de ce sunt importante europarlamentarele?

Românii înțeleg mai bine aceste lucruri decât poate părea la prima vedere. Își doresc schimbarea și au înțeles că schimbarea vine doar prin implicare. Iar prima forma de implicare este mersul la vot. 

 

14.Pe cine ai votat la europarlamentare în 2014? 

Pe mine m-am votat, conștient fiind că mi-am anulat votul astfel. Nu mă gândeam că peste 5 ani voi putea face mai mult decât să dau un vot de blam prin anularea votului. Acum voi cu vota cu Europarlamentarul șoferilor și am încredere că toți cei care și-au anulat conștient votul la alegerile trecute sau care nu au participat din același considerent, acum vor merge și vor vota cu Alexandru Vîlvoi – Europarlamentarul șoferilor.

 

15.Ai fost mulțumit? 

Nu. Domeniul siguranței rutiere a fost neglijat total.

 

16.Cine nu merită un mandat? 

O persoană sau un partid în care este clar că oamenii și-au pierdut încrederea. La fel cum nu îl merită cineva care nu a dovedit ceva până în prezent.

 

17.În ce grup european te regăsești? 

Ca independent am libertatea de a lucra cu toate grupurile și cu toți europarlamentarii pentru care siguranța cetățenilor, în special siguranța participanților la trafic, este prioritate, și care vor susține bunele practici în materie de siguranță rutieră. 

 

18.Ce proiect vei susține în prima legislatură?

Bunele practici în materie de siguranță rutieră. Nu pot da mai multe detalii pentru că ideile bune se fură și partidele uita să spună de unde au luat ideea (mi s-a întâmplat în primăvară). Și nu faptul că “fură” ideea este trist, ci faptul că după ce obțin voturile uită să pună în aplicare ideea.

 

Prima pagină

CV-ul îl găsiți aici

Distribuie! Să afle toți românii că din 26 Mai 2019 Schimbăm lucrurile

RSS
Facebook
Facebook
YouTube
YouTube
Google+
https://vilvoi.eu/despre-mine">